fbpx

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

Kontakt informacije:

E-mail: podrska(at)nekretninolovac.hr
Web: www.nekretninolovac.hr

OPĆI UVJETI POSLOVANJA ZA NEKRETNINOLOVAC

Opće odredbe

Nekretninolovac je tip Internetske trgovine koja usluge objave internetskih oglasa prodaje Kupcu. Kupac proizvoda je svaka fizička osoba ili pravna osoba koja kupuje proizvode ili usluge putem Internetske trgovine na način da prilikom objave oglasa ili prije objave oglasa ili naknadno kroz proces produljenja oglasa Prodavatelju uplati određenu naknadu za korištenje usluga objave oglasa na internetskoj stranici nekretninolovac.hr. Prodavatelj mu na navedenu elektronsku poštu dostavlja račun za uplaćena sredstva ili ponudu za uplatu sredstava te informacije o načinima plaćanja i ostalim detaljima. Ovim Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Prodavatelja, a u odnosu na uvjete i način naručivanja usluga ili proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, jamstva za ispravnost korisničkih stranica (garancija) i uvjete njenih korištenja, prava na prigovor i raskid ugovora, uvjete dostave, zaštite tajnosti osobnih i drugih podataka i druga pitanja vezana uz Internetsku trgovinu. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku primitka potvrde Prodavatelja o narudžbi na e-mail adresu Kupca. Kupnju usluga objave oglasa, moguće je izvršiti iz Republike Hrvatske ili inozemstva.

Ovi Opći uvjeti objavljeni su na stranici www.nekretninolovac.hr. Kupac ima mogućnost i ovlašten je pohraniti odnosno ispisati Opće uvjete na vlastitom kompjuterskom sistemu.

Kupnjom proizvoda, odnosno usluga, putem Internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio ove Opće uvjete kao sastavni dio kupoprodajnog ugovora. Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta.

Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, a suprotno postupanje ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi Internetska trgovina. Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internetske trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Internetske trgovine.

Sav sadržaj na Internet stranici, odnosno Internet Trgovini je u vlasništvu Nekretninolovac.hr-a. Svako nedozvoljeno kopiranje i distribucija su zabranjeni.

Uvjeti kupovine na nekretninolovac.hr

Internetska kupovina može se ostvariti ako je kupac dao točne osobne podatke, odnosno točne podatke pravne osobe. Kupac se ne mora prethodno registrirati kako bi predao oglas, već će to za njega automatski napraviti sustav, odnosno internet stranica www.nekretninolovac.hr. Objava oglasa na stranici www.nekretninolovac.hr je nemoguća bez da je Kupac registrirani korisnik. Paketi usluga koje je moguće kupiti, odnosno naručiti, nalaze se na Internetskoj stranici, a uz svaki prikazani preplatnički paket navedeni su podatci o detaljima usluge, cijeni, kao i pripadajući prilozi, ako su prilozi primjenjivi na preplatnički. Odabir željenog preplatničkog paketa vrši se odabirom paketa klikom na link “Započni”, “Odaberi” ili “Kupi” ovisno o podstranici na kojoj se Kupac nalazi. Ukoliko Kupac izvrši kupovinu proizvoda koji je, u međuvremenu, deaktiviran ili je nemoguće isporučiti kupljene usluge, tada će Prodavatelj kontaktirati Kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog novca, zamjena usluge ili isporuka druge zamjenske usluge u najkraćem mogućem vremenu kada ju Prodavatelj, odnosno održavatelj sustava, omogući).

Plaćanja

Sve navedene cijene su u hrvatskim kunama (HRK), osim ako nije drugačije izričito navedeno. Cijene uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene ne uključuju druge troškove.

Načini plaćanja

Plaćanje po ponudi – Kad se vrši plaćanje po ponudi, na elektronsku adresu primatelja računa automatizmom se šalju podaci za uplatu na žiro-račun Prodavatelja. Kupac plaća iznos koji je naveden u e-mail poruci preko vlastitog Internet bankarstva ili uplatom putem opće uplatnice u banci. Po primitku sredstava na Prodavateljev poslovni račun, Prodavatelj pretplatnički paket odobrava i aktivira bez odgode.

Sve fotografije proizvoda su simbolične i ne odražavaju svojstva proizvoda.

Dostava

Raskid ugovora

Isporuka robe

Zaštita osobnih podataka kupca

Prigovori kupaca

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje prigovore upute putem elektroničke pošte na adresu podrska(at)nekretninolovac.hr nakon čega će Prodavatelj obavijestiti Kupca o zaprimljenom prigovoru. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Kako bi Prodavatelj sukladno Zakonu o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

Za online rješavanje sporova Kupac-Prodavatelj ili Prodavatelj-Kupac Europska Komisija je pod odredbom br.524/2013 pokrenula internetsko rješavanje sporova (engl. Online Dispute Resolution).

Ovaj način rješavanja sporova koristi se u slučaju kad Kupac, odnosno Prodavatelj ne želi pokretati spor na tradicionalan način. Ova opcija još nije dostupna za rješavanje sporova u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske jer procedura još nije podržana potrebnom zakonskom regulativom Republike Hrvatske.

 

Podijeli ovo na:

Primaj novosti čim budu objavljene

Nekretninolovac novosti i objave direktno u tvoj sandučić.
Prati nas na:

Najnoviji komentari

    Filtriraj po kategoriji

    Usporedi

    Usporedi